Målning

Nu har jag maskerat alla tak och golvlister, så det bara att sätta igång och börja måla. Får se om det blir nåt ikväll, beror på lillhuldas humör. Marcus jobbar så vi är själva, så vi får väl se hur det blir. Färgen jag har köpt heter Marrakesh (trend jord). Det är liksom lite beige,brun hoppas att det blir bra. Har inte prov målat med den, blir så dyrt om man ska springa och köpa en massa provfärger hela tiden. Bära eller brista.... rollern here I come!!!

Var på Aveny i Lördags, det var riktigt roligt. Träffade så många som jag kände. Det blev ganska sent, vi var inte hemma förrän ca 6.30 på morron. Vi spelade lite guitar hero när Aveny hade stängt, hemma hos M.
Sov hos Annie och Christian, fick självklart höra på morron att jag snarkar. Vet jag inget om.... ha ha

Nu ska jag hämta skruttan på dagis...

Ha det bra!

Gammalt foto

Hittade ett kort på mig och Julia när hon var liten ca 10 mån, och jag var mörkhårig. Det ovanligt att se sig själv så mörk, saknar det lite. Trivs faktiskt i mörkt hår...



Ha det bra!

Lite förnyat

Nu har jag provmålat bakom soffan men jag är inte riktigt nöjd med färgen. Den blev lite för ljus, så jag måste nog testa en liten mörkare färg. Men det är ju så svårt att se på en liten pappersbit hur färgen ska bli. Vet inte riktigt vart jag ska prov måla nu bara, bör nog inte måla över det förra jag testade för då blir det nog missvisat. Hmm... det tål att tänkas på ha ha

Jag köpt två nya vardagsrumsbord, det förra var ca 11 år gammalt och köpt på en fyndhörna på Ikea. De nya är också från Ikea och kostar 49 kr så de är inte heller några lyxbord direkt! Men de duger... Nya mattan är på nu också!



I morron blir det birsta igen, ska klippa mig kl 11.00. Det ska bli så skönt, var nästan ett år sedan sist nu. Man har alltid stora drömmar om hur man skulle vilja se ut, men som vanligt brukar det sluta med att man fegar ur. Toppa lite och klipp ur det.... ha ha sen går man därifrån typ som man såg ut innan, förutom ca 400 kr fattigare!

På Lördag blir det invigning på Aveny, ska bli riktigt roligt! Var så längesen man var där och svängde sina lurviga ( eller kurviga).

Ha det bra!

Tisdag!

Idag har Julia varit på dagis, första gången på 7 veckor. Det gick jättebra, hon sprang iväg och lekte på engång. Ville nästan inte åka hem när jag kom för att hämta henne. Trodde att hon skulle vara jättetrött idag för hon vaknade vid fem i morse och tänkte inte somna om! Hon var så hungrig så det värkte imagen, hon säger det för hon vet att jag brukar kliva upp då, men idag fick hon minsann vänta tills kl 7 innan jag orkade kliva upp. När frukosten väl var serverad åt hon några skedar fil bara, ingen macka. Så om hon var så himla hungrig tror jag inte!!! Men dom vet ju vad man kan säga.....

Själv har jag varit till birsta och köpt en ny matta till vardagsrummet som jag tänkte lägga på, bara golvet har torkat efter en skurning. Har även köpt en burk med lite prov färg till vardagsrummet. Skulle vilja måla om men jag vet inte om det blir så bra på den här tapeten. Vet inte riktigt vart jag ska prov måla, bakom soffan tror jag!!! Marcus lär ju få ett frispel ha ha ha. Men men den chansen får jag ju ta, han vägrar iallafall måla så det får jag stå för själv. Känner jag mig själv så lär jag väl tröttna så där halvvägs hi hi. Färgen är lite beige/brun tror jag, lite svårt att se på de där små test lapparna.

Ha det bra!

Stackars liten!

Mammas lilla solstråle har fått urinvägsinfektin, lillstackarn! Så nu har hon fått pencillin i tre dagar, men hon tar den så snällt. Hoppas hon hinner bli bättre innan Måndag då hon ska börja på dagis. Det vore ju typiskt om hon inte ens hinner gå första dagen innan hon måste vara hemma :) Det lär nog bli nån form av förkylning ändå, så här i början. Det brukar det alltid bli, tyvärr!

Ha det bra!

Första passet

Ja.... Då har man klarat av första arbetsdagen på sju veckor. Det var faktiskt inte så farligt, men jag blev otroligt trött fast vi har inte direkt stressat. Men bara att veta att man är på jobbet gör en trött tycker jag. Det gäller väl bara att komma in i det och få in lite andra rutiner, som att lägga sig i tid på kvällen. Vilket innebär att jag redan borde ha gått och lagt mig!!! :)
I morron är det upp med tuppen som gäller, kl 06.00 biper mobben!
Efter jobbet funderar jag på att ta en sväng på birsta, kanske med Annie om hon vill följa med :) Sen är jag lite biosugen, tänkte att Annie skulle följa med på det oxå! Eller hur Annie, det vore väl skojsigt det! ha ha ha

Vet ni vad min kära dotter sa till mig ikväll, tyvärr är ju barn oftast väldigt ärliga!
- Men mamma vad tjock du har blivit! Din mage har blivit så stor...
Tack för den, kära lilla du!! Ha ha Men det kom ju iallafall inte som en nyhet........ :(

Ha det bra!

Sista semesterdagen

Lite påtning  på tomten idag inför hösten. Klippt ner lite buskar och tagit bort lite utblommade växter, känns så himla trist. Men det är bara att gilla läget och inse fakta att hösten kommer med stora steg nu! Hann inte med så mycket, ville väl inte direkt tillbringa min SISTA semester dag med sånt trist heller!

Så vi tog och hälsade på Cajsa med fam istället, det var mycket roligare. Vi åt middag tillsammans, kassler sallad med pasta. Flickorna åkte på en sån här glidmatta som det sprutar vatten på. Vädret var riktigt skönt och vi kunde sitta ute hela e.m och kvällen. Vi for inte hem förrän efter kl 20.00 och åkte dit vid två tiden så det blev en riktigt lång dag. Synd att man börjar jobba nu, så det kommer att bli lite mer sällan som man kommer att kunna ses. Men jag är ju ledig en del vardagar och Jossan är ju mamma ledig så det går nog att få till lite ändå!

Tack för i dag, det var lika trevligt som vanligt!













Ha det bra!


Det blir inte alltid som man tänkt sig....

I morse kl 08.00 bar det av till Njurunda för att hämta upp bror och Jossan, sedan vidare till Furuvik. Resan dit är ju rätt lång och tråkig men det funkar ju med tanke på vad roligt man har där. Sista tiden tyckte Julia var riktigt jobbig, så man fick ju locka med allt roligt som väntade.

Ja... när vi väl var framme och skulle parkera, började de första oroliga tankarna när vi upptäckte att parkeringen var TOM! Tänkte att de öppnar väl lite senare bara, men men så var inte fallet. Utan det var STÄNGT!!!!
Snacka om att all luft gick ur en..... hur förklarar men det för en liten stumpa som undrar varför vi inte går in nångång :(
Det var bara att börja gnugga geniknölarna och komma på nåt att göra, så där 20 mil hemifrån.
Det slutade iallafll med att vi for tillbaka en bit  till järvsözoo. Eller det var faktiskt inte bara en liten bit utan ca 10 mil rakt in i skogen.
När vi väl var där, hade vi det bra iallafall, tittade lite på djuren, vargar, renar, rävar, björnar, ugglor, lodjur, järv m.m.
Det blev en lyckad dag trots allt, men som sagt inte vad vi hade tänkt! Slutade med att vi snurrat runt med bilen i ca 60 mil idag! Stackars min lillstumpa, men hon var otroligt duktig och snäll med tanke på omständigheterna!



Julia och Bror i början på den lååånga promenaden på zoo



Julia klappar en liten kalv



Inne i nån hydda eller nåt sånt



My handsome brother :)



Julia och bror spexar lite, strax efter vänder Julia rumpan mot mig och moonar mot kameran ( Tack bror för allt fint du lär min dotter) ha ha



Våran egen kartläsare



Mor och dotter på barnens bondgård



Julia klappar på kalvarna



Så jag fick ju inte vara sämre ( men det tog emot, är livrädd för allt stort på fyra ben)

Ja det var våran lite upp och nedvända dag!! Tänker nog ringa nästa gång jag planerar en lång resa och kolla upp lite öppet tider.... ha ha

I morron är det min sista semesterdag, börjar jobba på fredagkväll. Det ska faktiskt bli lite skönt att få träffa lite folk om dagarna och komma tillbaka till lite rutiner igen. Inte för att jag längtar efter att kliva upp på morron.... Det tar ju emot lite :(

Ha det bra!

Biobesök

Idag har vi varit på bio med Jossan och Cajsa, det var meningen att vi skulle gå på Nicke Nyfiken 2. Men den var slutsåld redan i morse så gick på sommaren med Göran istället. Det var en ren chansning att gå på en sån film med två tre åringar ha ha. Men det gick faktiskt över förväntan, riktigt bra. Med lite popcorn, godis och läsk funkar det mesta :). Ca en halvtimme in i filmen frågar Julia mig om inte filmen börjar snart :) Gullunge! Vi hade förklarat att det var en mamma film vi skulle gå på och inte en barnfilm, men hon förstod nog inte riktigt ändå!! Det var lyckat iallafall, men nästa gång går vi nog iallafall själva.

Efter bion åkte vi på Max för att få i oss lite middag, en riktig tjej söndag!



Lite väntan innan bion



Inne i biosalongen



MAX..............

Ha det bra!

ÄLSKAR DIG...





Du är mitt allt gumman....

Ooops I did`t again...

Shoppade losspå  lite barnkläder på birsta.... Jag blir alldeles som tokig när jag går och tittar på barnkläder, men lite nya höst kläder behövs ju alltid ( eller?). Det blev en del på rean faktiskt och lite höst nytt, inga mängder direkt. Fick fara därifrån annars hade man väl handlat upp hela birsta. Får inte glömma att jag redan beställt en massa kläder :)

For sedan hem för lite grillning med familjen, mycket gott! Nu är kusin Johanna här och hälsar på och ska sova över. I morron blir det nog selångersmarknad. Lite karuseller och ponnyridning hade jag väl tänkt mig, inte för min del alltså utan Julia såklart! :)



Tuff tjej redo för en dag på birsta..



Pannkakslunch på charm



Träffade Nelly och Ella på birsta, blev lite buspaus ett tag!

Ha en trevlig helg!

Dagarna som varit

Igår var vi hem till Jossan, Cajsa och lilla Wilma. Där blev vi bjuden på god lunch, skinksallad a`la tager vad man haver, Mycket gott...  Mycket lek och bus blev det, och tro det eller ej men inte ett bråk flickorna emellan på hela fyra timmar!!! Helt otroligt :) Tack för en mycket trevlig dag!

Flickorna bus!






På e.m mötte jag upp Annie på stan för lite shopping och en mycket god middag på O´learys. hade besluts ångest över vad jag skulle äta. Var både sugen på kyckling med tortillachips, strips och vitlöksbröd. Det slutade med att jag beställde in av allt, lite kaka på kaka kanske! Men är man sugen så är man :)
For och handlade lite fika på vägen hem för morrondagens främmande, man är ju inte så mycket för det här med att baka :)

Idag har familjen a`la Lidins varit hit, mycket fika, gott sällskap och fullt hus. Kan det bli bättre? Lite korv med bröd vräkte vi i oss oxå! Barnen lekte och hade det roligt, synd att vi inte ses oftare! Tack för en trevlig dag

På e.m var jag på ett Me and I party, barnkläder. Hade inte tänkt att handla så mycket, men det drar i väg ganska snabbt och vips så var jag uppe i ca 1100 kr. Ha ha men jag har ju vissa behov att tillfredsställa :) Det blev fyra tunikor iallafall!

Ha det bra!

4 års kalas

Idag har vi varit på kalas hos Nelly, en dagiskompis till Julia. Mycket bus och lek blev det, Studsmatta, gungning, rutchkana, bus i lekstuga, och en hel del jagis. Som ett plus på det fick vi mycket gott fika!

Nelly har en fyrhjuling som julia blev väldigt förtjust i, tyckte att det var jättekul att åka. Skulle också vilja ha en sån :)



Flickorna bus...



Lite klättring



Fika ute i det härliga vädret



Fina flickor



Julia och Nelly på fyrhjuling



tuffa brudar...

har även filmat deras lilla åktur, men jag har inte lärt mig hur man lägger upp det än. Tänkte att jag skulle ta och kika på det! :)

I morron blir det nog ett restaurang besök till lunch, tänkte att jag och julia skulle gå på kina med mormor. Det ska bli riktigt gott!

Ha det bra!


Disigt!

Har varit på bänkåsviken idag, men fy så disigt det var! Men har man trevligt sällskap så spelar det inte så stor roll :) Men lite sol hade inte skadat. I morron blir det nog bara lite sollapning på tomten, måste tvätta och fixa lite. På kvällen blir det grillning hemma hos Annie, det ska bli så himla roligt. Längtar Längtar.....



Julia gör morronkaffe till pappa



Coolingen käkar lunch på beachen, köttbullar och potatis



Stolt mamma med lite söt Tello



Flickorna tripp trapp trull.... Emma Julia och lilla Alva

En mycket bra dag, tack för trevligt sällskap!

Ha det bra!

Lite bilder



mormors otroligt söta hund, Nicki



kan man bli sötare...



Från middagen på oscar i går...Skåål!



På Oscar



Julia mumsar glass på stranden i dag

Ha det bra!

Dagen som varit

Sol sol sol.... härliga sol! Bad,lathet och en hel del ätande har det varit på Berga idag. For dit med några vänner för att bara njuta av dagen! I morron blir det nog bänkåsviken om vädret håller i sig,,, hoppas!

På e.m efter middagen tog jag min vanliga prommis, när jag spelade som typ högst på mp3 spelaren och var försjunken i min egen lilla värld så ser jag en grävling bara några meter i från mig. Gissa om jag höll på att skita knäck...ha ha Visste inte riktigt hur jag skulle bete mig, men ringde till Annie som är typ 4 mil härifrån, inte för att jag vet vad hon skulle ha kunnat gjort om han attackerat mig :) Fick iallafall lite sällskap och stöd medans jag traskade förbi där jag sett grävlingen. Dum som jag är var jag tvungen att stanna till för att se om jag kunde se den igen...Hmmm inte smart, men men sån är jag!!! Överlevde iallafall, och nu måste jag vara rädd för både tjurar och grävlingar, vad ska det bli härnäst?
 
Lägger kanske upp lite bilder senare, har lite att dona med först!

Ha det bra

Trevlig kväll

Kvällen har tillbringats på Oscars ute servering, lite vin (cola för mig), god mat och mycket gamla minnen. Jag körde om nån undrar varför jag inte drack vin :). Det var iallafall super trevligt!!!
I morron blir det bad om vädret vill så att säga. Så tjejer i morron, prick kl 10 ringer jag och väcker er... ha ha ha. Då är det bara att kliva upp!

Natti natti och ha det bra!


Flygmyror

Har invaderat vårat hus, fy fasen vad det är äckligt! De är verkligen överallt, har just nu ca 6 st på bordet bredvid och en på tangent bordet. De är på golven, väggarna, fönstren m.m. Hoppas att det har lagt sig till i morron för så här kan man ju inte ha det! Fyyy faaseeen..............

Idag på dagen var Julia och jag på alnö badet och badade lite. Julia tyckte att det var jätte roligt. Hon "simmade" Runt runt med sina armpuffar, riktigt roligt. Det måste vi göra om snart :)

Hoppas på finväder i morron så vi kan åka till nån strand eller nåt annat trevligt. Men det såg ut som att det skulle bli skit bara, 18 grader och regn! Trist..... När kommer den där högsommar värmen som har lovats i veckor nu tycker jag...
Som bort blåst den :(

Ha det bra

En dag på beachen

Äntligen har det varit lite sol och Julia och jag fick känna på strand livet lite, härligt! Marcus har börjat jobba idag så vi tjejer får roa oss själva nu i två och en halv vecka, innan allvaret börjat för oss med.

Jag var på krogen i Lördags, därför var jag mycket trött och något sliten på Söndag, så nej Tessan ingen bulle i ugnen här inte!!! ;)



Lite fika på stranden, men det kunde ju inte intas sittande. Någon har typ alltid myror i brallan!



Dagens lunch, färsk pasta med fläsk och oxfile i gräddsås. Julia och jag delade portion men orkade typ bara hälften ändå! Men mycket gott...



Mums...



Lite glass till efterrätt



Lite kletig :)



Julia har spanat in lite småpojkar.... det ska tydligen börjas i tid! (lite för tidigt)



Teaterapan, som vanligt!

Hoppas vädret håller i sig, och vi får fint väder hela veckan :)

Ha det bra!


Utgång

blir det typ inte på ett bra tag igen, mycket mycket trött idag!!!!!!!!!!!!

SKÅÅÅLLL

Till alla er som fortfarande är vaken och har det bra! SKÅÅÅLLL!!!!!!!



Bjuder även på en liten försmak av Umeå resan !



Ha det bra alla nattugglor!

RSS 2.0