Bröllop

Glömde att säga att vi är bjudna på bröllop i sommar, det är Marcus kusin Anette och David som ska gifta sig. Jätteroligt och självklart ska vi komma! Ett jätte stort grattis till er!!!!!

En snabbis

Kan man ha magsjuka i bara några timmar? För nu mår jag riktigt bra, tycker att det är riktigt konstigt! För det var inte bara vanligt magont utan jag kände att det var magsjuke ont. Men jag tog en imodium och alvedon och sen har det varit bra. Synd att jag hann och sjukskriva mig i morron, så det får nog bli komp istället.

Vi tog en sväng fram på Matfors och tittade på majbrasa, Julia tyckte att det var kul. Tyckte det var lika bra eftersom hon sett fram emot det så mycket.



Vi fördrev em med lite bakning, innan det blev dags för majbrasan



Lite goda bär är aldrig fel...



Slut resultatet



Lite fiskedamm vid brasan



Godis är gott



Sötnos...



Julia vid den varma brasan

Det blev en ganska lyckad dag ändå, hoppas att jag inte blir sämre i morron. Vi har blivit bortbjudna, men av erfarenhet så har jag inte sagt att vi kommer utan att vi får se i morron hur jag mår ha ha. Nån gång måste man ju lära sig!! :)

Ha en fortsatt trevlig valborg!

Men Herregud

Vem vill oss nåt ont? Kommer ni håg att vi skulle till Norra berget och hur jag skämtade om att göra planer för dagen i förväg? Varför lär jag mig ALDRIG!!!!!!!! Vaknade i morse och har nog fått magsjuka, men kan det bli mer typiskt? Julia blev sååå ledsen när hon hörde att vi inte skulle träffa Ella idag. Tråkigt tråkigt.... Sjukskrev mig i morron, men jag mår mycket bättre nu. Jag har inte kräkts nåt men något så fruktansvärt ont i magen. Har tagit två alvedon så jag mår mycket mycket bättre. Förstår nu hur ont Julia måste ha haft när hon var dålig, stackars liten!! Om jag inte blir sämre kanske vi tar en snabbis till nån brasa här i Matfors. Vi får väl se....

Trädgårdsarbete

Full rulle är det ute på tomten nu, det ska krattas,planteras, fixa lite ny gräsmatta, göra om en rabatt eller rättare sagt en del rabatter! Lägga lite stenplattor, bygga sandlåda mm Jag har helt enkelt inte tid att jobba, måste nog gå på sommar semester nu ha ha... det vore ju inte helt fel!! Eller hur?
Tur att man har en jätteduktig liten hjälpreda :)



Julia hjälper mig att lasta sin egen skottkärra med lite ogräs och annat som ska bort..



Julia ser bara söt ut (och smutsig)



Jätteduktig



Här hjälps vi åt att strö ut lite jord så vi kan så lite nytt gräs



En liten fulgrimas med blåbärssoppa runt munnen!

I morron är det valborgsmässoafton, eller sista April som man på enkelt språk säger. Hoppas att ni alla har nått kul som ni ska göra, vi ska upp på Norra berget. Där är det lite stånd, fiskedamm, ponnyridning mm. Så det blir nog lyckat. självklart blir det en brasa där också. Hoppas att inte nån blir sjuk nu då, när jag har gjort planer i förväg igen!!! Ha ha ha

Ha en trevlig dag!

HLR

Hjärt och lungräddning, stod det på dagens tema på vårat APT på jobbet idag. Det är otroligt viktigt att man går igenom sånt här, men om man skulle råka ut för det i verkliga livet vet jag inte hur jag skulle reagera. Jag tror att det beror lite på vem som har råkat ut för ett hjärt stopp, är det nån nära tror jag att man grips av mer panik. men är det nån man inte känner tror jag att man kan hålla sig mer sansad. Det är i vilket fall väldigt tungt, man blir ganska trött i armarna och handlederna. Lärorikt var det iallafall, har gått det tidigare också men det tåls att upprepas.

Swedbank

Känns otroligt skönt att veta att man har alla lån, pensionsspar, Julias sparande mm hos swedbank nu när det går så otroligt bra för dem NOT. Att byta bank är inte att tänka på eftersom alla lån är bunden till 2011 typ, Toppen toppen :). Tur att man iallafall kan se lite på sikt och inte tänker gå i pension förrän om ett antal år ha ha. Positivt tänkande!!!!
Läste på nätet, att om man vill betala för swedbanks misstag ska man stanna kvar hos swedbank, ja är man fast så har man inte mycket till val tyvärr!!!! Ja ja inte mycket att göra åt....................

Aktiva

Idag har vi fått en hel del gjort, oljat in trätrallen, bytt till sommardäck, tvättat bilen, damsugit, tvättat och en hel del andra vardags sysslor. Besök av mormor och morfar, julia blev jätteglad har längtat efter dem. Julia är fortfarande inte riktigt kry, dålig i magen och lite slöare än vanligt. Hon får vara hemma några dagar nästa vecka eller kanske hela, vi får väl se om hon blir bättre snart. Jag har nyss tagit en liten prommis, den första på länge har varit så himla laaat!!!!


Varmt och skönt

Gud vad det har varit varmt idag, vi har varit ute hela dagen och bara myst. Tyvärr är inte Julia riktigt kry än, febern är i allafall borta. Men hon är dålig i magen, lurar på om det kan vara magsjuka. Har preppat henne med blåbär och blåbärssoppa idag. Hoppas det är bättre i morron!



Dagens nyttiga lunch



Nu har blekfisarn släppts ut för i år, det var nästan ett år sen man kom i kontakt med lite sol...



Här ska jag och lillsnuttan plantera lite blommor



Klara... kul med lite blommor så här innan sommaren

Knäppte ett kort på min käre sambo när vi åt lunch idag, tyckte att jag kände igen fotot när jag tittade på det. Så jag gick tillbaka två år och hittade det jag sökte. Men han hade avancerat med lite mer skägg och ett litet skumt leende annars är nog posen den samma!! Ha ha




Fast man har nog inte så många olika poser själv :) Tur att man oftast håller i kameran!!



Marcus köpte en högtryckstvätt idag så vi kan göra ren bron och altan. Vi tänkte olja in den i morron. Det blev faktiskt riktigt rent!

Snart är det Robinsson och lördags mys i soffan!

Ha det bra alla!!!!

Jag ska aldrig..

mer planera nåt i förväg! Som ni vet skulle ju vi till norra berget i dag för att leka lite och äta lunch. På kvällen skulle vi ha middags gäster och grilla. I morron på teater för att titta på clownen Duff Duff.
Men men... som vanligt med våran otur är Julia sjuk igen har 40 graders feber. Hon är dåligare och hängigare än vanligt, alvedonet verkar inte riktigt på henne, också är hon mycket slö. Har redan sovit två gånger idag och bara legat på sängen och tittat på ingenting, i vanliga fall brukar hon inte kunna ligga still i 30 sekunder ens med hög feber.
Typiskt på vädret oxå, vi har 31 grader varmt på altanen, men det kommer fler dagar med fint väder så vi kan vara ute och leka! Vi har varit ute en sväng idag iallafall, Julia ville gunga lite. men nu är det tv´n som gäller.
Ha en fortsatt trevlig helg!

Sorry för alla inställda planer i helgen, vi får göra det en annan dag kära vänner!!! :(









Data data

Ännu en dag på kommunhuset och datautbildning, var helt slut i huvudet när jag kom tillbaka till jobbet. Detta resulterade i en himlans huvudvärk som sitter kvar ännu. Orkade inte ta nån prommis ikväll men vi tog en lite sväng ner till sjön efter maten så en liten prommis blev det ju iallafall. Duger för idag det!!!

I morron är vi ledig och ska åka till norraberget och leka med Ella maria o Micke, efter blir det lite grillning hemma hos oss. Hoppas det blir fint väder som det är lovat!

Har på senaste funderat på att jag betalar så in i bombens mycket skatt, jag har skattereduktion på 35%. Gjorde det för några år sedan när jag fick restskatt. Men då låg ju skatten på 33% så det blev bara en liten höjning. Men nu har jag fått reda på att vi betalar bara ca 25% i skatt, vilket innebär att jag har skattat 10% för mycket  typ de senaste två åren. Okej det är jätte kul när skatte beskedet kommer men jag har levt med två tusen mindre varje månad som jag har betalat i skatt! Inte konstigt att man tycker att pengarna bara försvinner.... ( som att det kommer att bli mer kvar nu, ha ha ha).

Det blev..

En prommis igår kväll, men jag tog bilen först och parkerade hos kurra. Sen gick jag runt i matfors istället för att få lite variation. Men det blev utan stavar den här gången, synd för det ska ju förbränna bättre då.

Nu tittar vi på lite barnprogram innan vi ska ta och åka till dagis.

En sväng till birsta blir det för min del sen för att köpa dynor till utemöblerna, men bara en snabbis ska jobba sen!

Ha en trevlig dag!

Hjärndöd...

Jag är helt slut i hjärnan idag efter två utbildningar på kommunhuset. Den första som började 9.30 var socialdokumentation, vi ska lära oss att dokumentera det som händer på jobbet via datorn (tre timmar lång) puhh....
Nästa utbildning var för schemamotorer, jag ska kunna gå in och ändra om nån på jobbet har semester, är sjuk eller har gjort nåt fel. Det är en hel värld av olika saker som ska läras, klicka här klicka där, ändra hit och ändra dit!!! Herregud det blev mycket att lära på en och samma dag. Sen blir det fortsättning på Torsdag men innan dess har väl hjärnan fått vila lite (kanske).

Som tur var hade jag en timme emellen utbildningarna så jag tog en sväng ner på stan, men det skulle jag inte ha gjort!!! Gud vad mycket fina barn sommar kläder det har kommit, tur man inte är rik annars hade jag nog handlat ihjäl mig, nu blev det inget (lite tråkigt).

Vi har bokat billjetter till clownen Duff Duff (tror jag han hette) på lördag, jag, Maria och Micke ska gå med barnen det ska bli riktigt skojigt! Det är på teatern men dåligt lokalsinne som har, så hade jag ingen aning om vart den låg fick fråga på kulturmagasinet när jag hämtade biljetterna. Efter tänkte vi ta en lunch på donken, smaskigt det!

Hoppas jag orkar ta en prommis snart, laddar för det iallafall! Vi får väl se....:)

Stavgång

Puhh.... Har varit ute på min lilla prommisrunda ikväll, men jag hade avancerat till det med stavar. Det är ju en konst att kunna gå med stavar, tror jag fick till det dom sista fem minuterna. Antingen var jag en meter före stavarna el tvärtom! Jag lånade stavarna från jobbet så jag har dom i morron oxå, får väl göra ett nytt försök då innan jag lämnar tillbaka dom. Funkar det bättre kanske jag köper ett par egna!

Har haft lite städning här idag, måste gå in på djupet, vi har otroligt lite förvaring för att bo i hus. För tex vinterkläder, skor, skridskor, hjälmar m.m. Tog och kastade lite gamla filmer, har ändå inte tittat på dom på flera år. Men flera stycken ska jag köra hem till mamma, känns bättre än att kasta. Det får hon göra sen istället, då har jag kanske redan glömt dom. Har liksom lite svårt att kasta saker, även gamla saker som jag aldrig använder utan som bara tar upp förvaringsutrymme!

Nä en dusch för en halvsvettig sandra blir det nu ( kul att veta va)

Ha det bra! :)

Skön söndagsprommis

Vi tog en sväng ner till sjön idag innan jag skulle åka på jobbet. Till en början var det svin kallt och jag önskade att jag tagit på mig långfillionger. Men efter en stund sken solen upp och det blev riktigt skönt förutom att det blåste lite.









Lite kurragömma...



Klätter apan som insåg att han inte är 15 längre!!!



Kollar in ett mästerverk av ett gäng bävrar....



Klätterapan har äntligen bemästrat ett träd :)



Lite mys i solen



Vi kollar in tjockleken på isen, lååångt kvar innan vi kan bada!!



Julia har hittat en häst att rida på

Ha en fortsatt trevlig kväll!!

Skaffa fler barn? Tveksamt......

Känns något tveksamt att skaffa fler barn nu, var tyvärr in på en sida på nätet för att kolla hur våra framtida barn skulle se ut. Och man kan ju säga att resultatet inte var speciellt lyckat!!! Ha ha ha
makemebabies.com



Våran framtida son. Nån som kan se nån likhet? (Hoppas inte)



Våran framtida dotter. Något bättre iallafall!!

Så vad tycker ni, fler barn el inte??? Ha ha ha

Lite korrigering

Självklart var det inte 8 renar utanför vårat fönster utan 8 rådjur såklart!!!!! Typ samma sak i mina ögon :)

Biobesök

Vi bestämde oss för att gå på bio idag istället, Pettsson och katten Findus. Ella, Maria och Micke följde med oss, det var riktigt roligt (för oss som såg filmen iallafall :) ha ha ha)



Julia och marcus på bio, en något brun Marcus...



Popcornsugna.....



Julia snodde åt sig popcornen



Trollungarna i biosalongen



Roligt med bio

tack för ännu en trevlig dag tillsammans med er!

När vi kom hem,
blev det lite hamburgergrillning mycket smaskigt. sen blev det lite arbete ute i det fria. Gissa Vad!!!!
Självklart blev det snöskottning, måtte det tina bort snart. grannarna på ovansidan har liksom slut på snö nu medans vi har rena rama vintern fortfarande! Men snart så.....

Nu blir det lite Robinsson och mys i soffan. I morgon blir det kanske lite bad på förmiddagen och jobbet kallar på e.m

Ha en trevlig kväll!!

Fredag kväll

Ska gå i lugnets tecken, bara slappa i soffan efter ett dubbelpass på jobbet. Julia fick lägga sig tidigt för hon var så trött så trött! Men så blir det när man inte somnar förrän kl 22.30 och vaknar igen kl 07.00. Hon bara låg i sängen igår kväll och pratade med sig själv och sin pippi docka utan att vara tjurig. Men hon sov på e.m så hon var helt enkelt inte trött.

I morron ska vi kanske gå på barnteater på vibackeskolan, eller så får vi hitta på nåt annat roligt!

Hade tänkt ta en prommis ikväll men jag orkar faktiskt inte, hoppas jag orkar i morgon! Eller orkar och orkar jag måste ta en prommis helt enkelt!



Julia och Annie bygger pussel



Renar på åkern utanför vårat kök 8st



Liten trött jänta i soffan igår ( kanske därför hon inte ville somna igår )



JAG VILL HA GODIS!!!!!!! NUUUUU..............

Trevlig helg på er alla!

Liten otursdag

På dagensplanering stod det Fint väder, Främmande, Lek ute, och korvgrillning! Men det började redan fel i morse när jag hör Julia ropar från nedervåningen, mamma kom och titta det snöar ute!!! Snacka om att jag ville dra täcket över huvudet och krääkas. En av Julias kompisar, Isabelle, som skulle komma visste vi redan att hon var sjuk, men när lilla Nova och resten av gänget var på väg hit så kräktes lillstackaren i bilen och de fick åka hem. Gud vad Julia blev ledsen, snälla mamma vi kan väl ringa till nån annan kompis då snäääälllaaa.... Självklart försökte jag hitta på nåt annat att göra men alla jobbar ju och är på dagis :(. Vi for iallafall till mamma och Annika som också skulle följt med hem till oss, vi fikade och åt våran korv till lunch hemma istället. Sen blev det en snabbis till birsta för Julia ville gå på fik och äta glass, så det blev en lite utflykt iallafall!
Men man kan tydligen inte göra allt för stora planer i April!!!!

Nu ska jag titta på grannfejden, dom är inte riktigt kloka...


Uppe med tuppen

Tog en uppfriskande promenad i morse också, halv åtta var man uppe i flås igen! Hurtig hurtig...  Hoppas det håller i sig :)  Har gjort mig förtjänt av att slappa framför två avsnitt av desperata husfruar nu!!!

Annandagpåsk

Blev det lite kalasande, med tårta och en annan massa gott. Min käre kusin Johanna fyllde 18 år- krogen nästa!! :)



Mycket god tårta...

På em tog vi fram gungan till Julia, hon blev riktigt glad. Hoppas att det går bättre än i fjol, hon blev helt manisk över att gunga. Tyvärr visade hon lite av det redan nu oxå! Ville gunga hela dagarna om hon inte fick det blev hon vansinnig och bara grinade och skrek. Vi blev tvungen att ta ner gungan och säga att den var trasig, så hoppas det går bättre nu!!!!



Vi fick en sån god kaka på kalaset så jag blev tvungen att baka den när jag kom hem, kokoskaka!! Guud sååå goott...



Mums Mums

En promenad blev det ikväll också, 5 km igen. Åhhh Vad jag är duktig :)
Tog lite bilder på vägen bla på vårt hus uppifrån storvägen. Man ser verkligen vad mycket snö vi har kvar, när det är bart i övriga Matfors så ligger det fortfarande som en fyrkant av snö kring vårt hus. Lite tråkigt.....




Vår lilla snöiga tomt!!!!


Påskdagen

Lite bilder från gårdagen



Hos farmor och Svenne på påskmiddag



Farmor och Julia



Julia gör en födelsedagsteckning till farfar




Cooling...

Linnea- skorna var bra i storleken, köpte storleken som jag har.
Anette- Grillen var både övertäckt och översnöad när ni var här.

Dagen började med en sovmorgon ända till kl 9.30 idag, det var mycket skönt och välbehövt! Men när jag sover så där länge tycker jag att dagen blir lite upp ochnedvänd. Vi hade inte klätt på oss förrän kl 11.
Sen blev det utgång i det fria, mycket härligt väder. Vi fick främmande utav min bror Patrik med sambo Jossan, mor och far.



Pappa, Marcus, mor och Jossan



Morbror Patrik och Julia bygger lego



Här försökte Julia typ stoppa in en hel bulle i munnen...

När släkten farit hem, kom Maria, Ella och Micke och hälsade på, för att käka lite tacos! Men först lekte barnen ute, tänk vad en hink ,spade och lite vatten kan roa barn i flera timmar. Sen att det finns lite lera skador ju inte ( något lerigt hemma nu). Lite korv med bröd blev det först till lunch.



Mumsigt...



Taco middag

Vi blev alla riktigt proppmätta! Men självklart gick det ändå ner lite efterrätt, kladdkaka med grädde. Som Julia självklart var med och smakade vid bakningen.



Kladdmaja

Tack alla för en trevlig dag!

När alla farit hem
och lugnet lagt sig över Tuna, tittade jag på one tree hill ( såklart). Sen var det som om hurtigheten tog över, jag snörade på mig skorna satte på mig mp3 spelaren och gick min 5km runda. På vägen såg jag ett riktigt vår tecken!



Tussilago, lite otydliga men jag kunde inte gå så nära för det var ett dike emellan.


Påskafton

Först och främst tänkte jag svara dig Linnea, skorna har jag beställt från haléns. Jag vet inte hur jag ska svara på kommentarerna jag får men jag kan ju lika bra göra det här. Tack alla för fina och snälla kommentarer det är jätte roligt!

Idag fyller Julias farfar år, så vi for dit och fikade. Både jag och Julia somnade i bilen påväg hem, vi är riktiga bilsovare. Stannade till på Ica innan vi for hem för att handla till morgondagens middag och lite annat smått och gott. Kom ut med två halvfulla kassar och 460 kr fattigare, fasen vad dyrt allt är måste nog sluta handla.

Mys ute i det härliga vädret blev det när vi kom hem, men solen nådde inte oss förrän ca halv tre. Satte mig på en stol för att sola lite. Tvär somnade trots att jag satt som en kratta, måste vara helt slut idag. Hoppas man får sovmorgon i morron, ända till kl 9.00! Vi brukar gå upp en dag var med morgonpigg jänta.

Middag hos svärmor i dag, kyckling gryta med ris och grönasaker, glass till efterrätt, lika gott som alltid. Tack för det!

Tänkte lägga upp lite bilder men jag orkar inte, måste nog vila lite nu!!

Ha det bra, kram på er!

Lång Fredag

Äntligen ska man få gå på lite lång ledigt, börjar jobba igen på tis e.m. Hela påsk helgen har vi nåt planerat varje dag, det gillar jag! Idag efter jobbat tog vi med oss Julias cykel och for till kyrkans parkering för att cykla lite. det gick väldigt bra med tanke på att hon för två dagar sen inte kunde trampa! Stödhjulen på cykeln är dock för kort, så hon välte två gånger när hon lutade för mycket åt ett håll. men det ska Marcus fixa till veckan.



På med hjälmen... Sen lite cykling!



Stolt stor tjej...

Vi har varit ute nästan hela efter middagen, vädret har ju varit underbart och det ska bli ännu finare i morron. Me like....
Invigning av grillen blev det idag, grillad fläskfile mumsfilibaba....



Grillmästarna



Alltid redo för lite posering



Dagens middag- grilladfläskfile med vitlökskroketter, stekta kantareller och vitlökssås. Salladen lyser tyvärr med sin frånvaro ( som vanligt)



Dagens efterrätt- rabarberpaj och marsan sås

Fick mina nya skor idag som jag beställt från nån katalog med min moster. Det är typ en smalare foppa toffel med lite paljetter på, jätte sköna! Känns som att dom blir lite finare till sommaren om man har kjol. Jag bor formligen i mina nuvarande tofflor, får så mycket skavsår av andra skor. Hoppas jag klarar mig från det i dom här!



Mina nya skor, 59 kr/st billigt tyckte jag!

Som vi har väntat på den där påsk haren men i eftermiddag dök han äntligen upp, men vi var ju tyvärr ute då och han kröp in genom öppna spisen med påsk ägg. Han är lite blyg och törs inte träffa alla barnen hi hi hi



Överlycklig jänta, blev till sig så allt godis flög i golvet. det blev även en klänning och pussel ( från mormor) Ett halsband,ring och hårspännen.

Marcus gamla lego  har vi fått hem till Julia, så det blev lite tvätt av dem i badkaret. Nu ligger de tork i badrummet, och det var inte lite.



Undra vart alla dom här kommer att hamna?

Tog en härlig promenad i eftermiddag, härligt men slaskigt. Så nu har jag gjort mig förtjänt av att bara slappa!!

Ha en trevlig helg!!!!! :)

Påsk hysteri

Visst är det trevligt med påsk, men jag tror att en del har blivit alldeles galna! Det handlas mat och och godis så man kan tro att det ska bli krig och befolkningen måste bunkra upp för ett år framöver. Själv har jag inte handlat nån påskmat, tyvärr inte ens en skinka. Det skulle faktiskt ha varit gott!
Men på söndag ska vi äta gott iallafall, inte nåt påskigt men ändå! Vi har bjudit hem Maria, Micke och Ella på tacos. Det ska bli jätte mysigt med lite främmande, så att barnen kan få leka lite och vi "vuxna" bara umgås. Det ser jag fram emot!! :)
Nu ska jag bara slappa och lägga mig i tid, för i morgon väntar arbetet igen. Här är man inte ledig bara för att det är rödmärkt i almanackan inte!! Upp med tuppen bara, le och se glad ut :)

Glad Påsk på er alla!

Hockey kanal

vad sägs om att hockey borde få en egen kanal, varför sända hockey när det är annat viktigt på tv som t ex desperata husfruar. Hmm vad ska jag hitta på nu då? inte titta på hockey iallafall
Inget hockeyfan direkt!!!!!

Shoppingtur

Det gick väldigt bra idag på birsta, med rullstol och allt! Det bästa var att jag fick ju bestämma vad vi skulle titta på ha ha. Det blev en del vilopauser, så mor fick lägga upp benet i vädret. Men fika är ju aldrig fel.... En hel del shopping blev det oxå, jag köte två nya tröjor en i lite aprikost och en lila, lila är väl inte min favorit färg men den var fin kanske lite åt plommonlila. Jag köpte en ny jacka, en svart ganska kort på kappahl. Lite krimskrams och godis till Julias påskägg. Mamma köpte en klänning till Julia och ett pippi långstrump tält, som hon ska ha i stugan. Jag köpte förresten två par linnen också på åhlens, ett aprikost och ett turkost det blir fint till sommaren det!!!

Efter middagen idag tyckte Julia att vi skulle gå ut och skotta ut lite snö, så det kan bli sommar nån gång. Det är rätta takter det, jag har tränat henne väl!!!! Brås på sin sommar galna mor!!!

Nu ska jag lägga mig i soffan och invänta desperata husfruar och vila mina arma fötter och hela kroppen för den delen. Det tar på krafterna att vara ute och shoppa och dra en rullstol.

Glömde att Julia har fått sin första riktiga cykel idag, av mormor. Hon hade köpt den för att ha den i stugan men vi fick ta hem den så att hon kan öva lite. Och jag kan säga att det behövs övning. Hon vill liksom trampa mer bakåt än framåt. Men med lite övning så ska det nog funka! Det blir lite svårt att cykla hemma hos oss eftersom asfalt lyser med sin frånvaro, men men......  Vi får väl cykla ute på grusvägen och hoppas på det bästa!!

Rullstolsrally

Glömde säga att mor och jag ska nog ÄNTLIGEN till birsta i morron, det var ett tag sen vi var där!! Men det får nog bli lite rullstolsrally eftersom hon brutit benet. Håll i dig morsan, du vet väl hur jag kör!!! Ha Ha Ha

Påskpyssel

Trots det fula vädret,regn och rusk, hade vi bestämt att vi skulle ut och plocka lite ris som vi kunde sätta lite påskfjädrar i. Julia tyckte det var roligare med lite större pinnar men det gick ju bra det med!



Julias påskpinne



Det blev även lite vagn invigning



Julia sätter fast lite ägg och fjädrar i riset



Det färdiga riset och påsktuppar



Våra fina kycklingar har nu fått en plats i hallen tillsammans med tuppen och kärringa.....

Nä nu är det ett bad som gäller, ska bli skönt!!!!! Lite lugn och roo..........

Pappa...

Idag fyller min käre far år, men som vanligt grattar vi av nån anledning nästan aldrig på rätt dag. Utan i år blev det dagen innan, alltså igår! Far och bror skulle hit och hämta skotern som vi lånade till fjällen så vi passade på att gratta honom då, eftersom vi jobbar allihopa idag! Han fick en tunnare täckväst som han kan ha nu på vårkanten och en kortärmad skjorta inför beachen 2009! Blev nöjd hoppas och tror jag!!!!
Nämnde jag att dom körde fast med med skotern när den skulle lastas hi hi hi!!!! Hann tyvärr inte hämta kameran, det såg rätt roligt ut!



Julia grattar morfar, med den obligatoriska inslagningen av paketet- alu..folio!!!!



Födelsedagskramen..........



julia och morbror Patrik, myser i soffan

Birsta Birsta...

Äntligen en sväng på Birsta, även om det blev en kort tur! Morbror Patrik var med oss, för att köpa en present till far. Vi köpte en :::::::::::::::::::::::::::::. Sorry far! Kan ju inte avslöja det här och nu idag, du får så snällt vänta tills på Måndag. Den som väntar på nåt gott..........
Det blev självklart lunch på Mc Donalds, ett måste när Jullan är med.



Morbror Patrik och Julia



Strips är gott, måste doppas i ketchup med svartpeppar i, undra vem hon fått det från!!!! (skyldig)



Vi hade sån tur att vi träffade på Lisa och Johan med lilla underbara Klara på Mc donalds. Dom är hemma på ett S-valls besök!



Julia har hittat en sparkcykel på lekplaneten som hon vill ha

Efter birsta shoppingen blev det kalas hos Isabelle, med tårta kakor och en massa bus.



Två glada busungar



Lekfulla småtroll



Otroligt söta lilla Nova...



Tårtsugna barn, (även sugna föräldrar) Jättegod tårta, tack för den!! Mums



Julia, Nova och pappa Christian ( min tremänning)

Det var nog allt från vår dag. Nu på kvällen har vi bara myst ätit gott och tittat på talang 2009. Berg flyttar in... hos pernilla wahlgren blir det på tv`n nu. Imorgon blir det jobb,jobb och åter jobb.
Ha en trevlig helg allihopa

God, annorlunda middag!

Vi for till mor och far idag igen efter jobbet. Blev bjudna på middag ( men fick handla med mig allt själv) :). Min mormor var också där och hälsade på.

Dagens middag bestod av kokt skinka, rostbiff, grillad karre, potatissallad, mimosasallad, ädelost, baguett, soltorkade tomater, melon och lite grill chips ( kanske inte så nyttigt till middag men sååå gott).



plockmat...



min mormor Ulla



Smaskens...



I morron blir det en sväng till birsta med bror Patrik för att shoppa födelsedags present till far ( Blir du nyfiken nu?).
Efteråt ska vi till julias kompis Isabelle som fyller tre år, så det blir paket shopping till henne oxå!


Full rulle

Har det varit hela långa dagen, påskpyssel hos mamma blev det på f.m. Vi gjorde små påskkycklingar och Julia målade på en påsktupp. Men som jag anade hade Julia inte mycket till tålamod att sitta still länge. Det var så mycket som skulle hända på en gång, måla tuppen, rita,klippa,klistra sen åkte dock vagnen och docksängen fram i ca 3 min. Inte roligt längre då blev det pussel på golvet men det hann hon inte ens börja med förrän hon ville ha fram dockhuset! PUST.....







Slutresultatet, kanske inte så traditionella kycklingar :)

När vi kom hem var det så otroligt härligt väder ute,solen sken och man kunde höra hur snön smälte! Härligt....
Så vi stannade ute i ca två timmar till, fikade lite mellis på bron. Sedan hjälpte vi snön lite på traven, för att smälta. Vi skottade ut snön på alla ställen där snön tidigare hade smält. Så nu är det snö överallt hemma igen!







Utskottat snö, överallt!

Sen blev det jättegod  middag, janssonsfrestelse, Fett och gott!
Vi tog och myste en stund i soffan efter middagen, då ville Julia sjunga lite och jag spelade in. Hoppas den funkar att titta på, har aldrig lagt upp nåt filmat förut.
Det funkade tydligen inte, nån måste lära mig!!!

Med all min solenergi har jag städat över våning här på kvällskvisten och bytt gardiner i sovrummet, nya sängkläder nu ska det bli skönt att få gå och lägga sig!



Dom här gardinerna blev det mamma, tog de som brukar vara i vardagsrummet.

Nu blir det bara slapp och nervarvning i soffan! Ha det bra :)


RSS 2.0